Gondolatok

A saját utamat járom? Úton vagyok?

Szerinted? Hol vagy most?
-Ahol lenned kell! Pont ott állsz, azon az úton. Máshol, nem is lehetnél. Az ősi korokban nem volt értelme "szent"-re és "világi"-ra felosztani az életet. Az élet egészét szentnek tekintették, akárcsak a művészi és egyéb alkotásokat. Annyi minden elhangzik. Annyi mindent mondanak. Mit higgyek? - több száz könyvet elolvastam, jó pár tanfolyamon, előadáson részt vettem. Módszereket kipróbáltam, gyakorolgattam is, mondhatod, vagy gondolhatod magadban, lehet gyökeresen megváltozott az életed, lehet egyre mélyebbre süllyedtél, azt érzed, és gondolod.
Mi ez? Divathullám? Mindenki falja az információkat, tanítani akarja, kipróbálni, előadni, eladni magát, tudását. Hogy van ez? Annyira széles a paletta. Mindannyian érezzük, hogy változnunk, változtatnunk kellene. De min? Hogyan? Jó kérdések.
Már egy jó ideje piszkálgatom, talán Te is, ezeket a kérdéseket. Hallhatod embertársaidtól.
- Én ezen már rég túl vagyok! Én spirituális vagyok! Miért okoz ez neki, akkora nehézséget? Kinőttem már ebből! Elvégeztem! Hallottam az előadását! Annyi a csaló, csak a pénzre utazik! Nem tud az semmit! Na, az: -Ő VALAKI!
Az eddigi életed során, talán hozzászoktál ahhoz, hogy mások mondják meg Neked, hogy mi a helyes, és mi nem?  Hogy mit szabad tenned, és mit nem? Hogy milyennek kellene lenned, és milyennek nem? Te mondd meg, merre akarsz menni, és hol akarsz lenni! A belső irányítás felébredt benned, és mindannyiunkban ébredezik. Látszólag, káosz. Valójában, rend. Ezt is érzed mélyen legbelül. Mi történik akkor ezen a bolygón? Mindenki változásról, rezgésemelkedésről, összeesküvés elméletről, meg ilyenekről beszél. Csúcstechnológiák, rezgésterápiák, géntérkép, gépek, robotok, számítógép, figyelemhiányos gyerek, nagy pénzű, irányító emberek, politika, gazdaság, háború, fejlődés, tudomány és papírvilág. Művilág. Szinte félelmetes. Neurotikus a bolygó? Civilizált országokban, söpör a pánik.
Te is így vagy?  Állj! Stop!
Igen, minden van a palettán.
Mentsük meg a bolygót, meg magunkat? Hogy kell?
Van egy magyar közmondás. "Mindenki söpörjön a saját háza tájékán!"
Neked ez mit jelent?
Nekem azt, hogy: Ember vagyok. S bárki ember fia-lánya, utamon kapcsolatba kerül velem, én pedig vele, - vegyem észre, hogy Ő is, egy emberi lélek. Érez, lát, hall, teszi legjobb tudása, belátása szerint a dolgát. Nekem az a dolgom, ismerjem meg, saját belső törvényszerűségeimet, csiszolgassam magamat, amit már értek magamból,magamról, vagy a Világegyetem működéséről-adjam át annak, aki erre nyitott, vagy szüksége van rá. Szerintem: Neked sincs több dolgod ettől!
Ne feledd! MINDEN EMBER, KÉSZ CSODA!

Inci